www.smartquality.ro
0000.123.456
Informații utile

Scule de mână ‑ baza oricărui proiect!


În această perioadă suntem nevoiți să ne petrecem timpul în casă, însă acest lucru trebuie văzut ca pe o oprtunitate să ne apucăm de proiectele pe care le-am tot amânat din diverse motive. Acum avem timpul necesar să amenajăm locuința, să recondiționăm mobila, să construim diverse sisteme de depozitare și să reparăm obiectele stricate. 

Avem o gama variată de unelte de mână Sata și Kapriol care te va ajuta în această perioada să te ocupi de lucrurile care contează. 

1. Șurubelnițele sunt uneltele nelipsite din orice trusă de scule. Cu șurubelnița corectă  poți lucra fără a deteriora materialul și fără risc de rănire. Fie cu vârf cruce, stea, hexagon sau drept, pentru fiecare aplicație se găsește șurubelnița potrivită. Lamele sunt întărite și călite pentru a asigura rezistență și durabilitate, iar mânerul ergonomic oferă o utilizare confortabilă în timpul lucrului. Vârful magnetic este ideal pentru un control sporit.

2. Cheile combinate, tubulare, reversibile sau reglabile sunt recomandate pentru strângerea piulițelor și șuruburilor. Diametrul capului unui șurub este denumit deschiderea cheii. Această cotă o găsiți și ștanțată ca număr pe cheile fixe și cele tubulare. Tehnologia Surface Drive, aplicată pe cheie tubulară și pe capătul deschis, permite o aderență mai mare și reduce rotunjirea elementelor de fixare.

3. Clești - există mai multe tipuri de clești, destinați diferitelor utilizări, astfel, pot fi clasați în: clești combinați, clești cu tăiere diagonală, clești cu vârful lung drept sau curbat, clești pentru țevi, gama VDA (pentru electricieni). Pentru o utilizare optimă, design-ul trebuie să fie compact și mânerul ergonomic. Cleștii sunt fabricați din oțel crom‑nichel ce oferă o durată de viață cu 30% mai mare față cei fabricați din oțel crom‑vanadiu.

4. Ciocanele sunt unelte de mână cele mai utilizate, fie pentru a bate cuie și a fixa diverse piese, fie în construcții. În funcție de utilizare, ciocanele se împart în mai multe categorii: ciocane de lăcătușerie, ciocane de tâmplărie, ciocane pentru mase plastice, ciocane pentru piatră și baros. Tratamentele termice aplicate pe capul ciocanului au rol de a crește durabilitatea și rezistența acestuia.

5. Instrumentele de măsurare sunt de asemenea foarte importante. Fie că discutăm despre rulete, nivele, echere sau metru de tâmplărie este important să avem instrumentul potrivit. În spațiile dificile, în locurile înguste, ruleta este nelipistă. Ruletele dispun de un cârlig, pe care poți să îl folosești pentru a fixa banda și măsura cu precizie. De asemenea, carcasa ruletei trebuie să fie rezistentă la șocuri. Nivela este folosită pentru o poziționare cât mai corectă, verticală sau orizontală, în funcție de suprafața de lucru. Cel mai util este să ai mai mult de o nivelă, deoarece aplicațiile sunt diverse și varietatea lor te ajută să-ți duci la bun sfârșit proiectul.

6. Cutterele sunt printre cele mai importante unelte, deorece te ajută să tai materiale dure cu minim de efort. Pentru a evita accidentele, alege un cutter cu blocarea lamei. Lamele se pot schimbat ușor tăiere precisă și eficientă. Lamele fabricate din oțel inoxidabil se pot schimba ușor pentru o tăiere precisă și eficientă. Corpul din aliaj de zinc este acoperit cu cauciuc moale în formă ergonomică pentru o aderență sigură.

7. Uneltele pentru zidărie precum mistriileșpaclurilegletirele sunt ajutoarele de nădjde atunci când ne apucăm de zugrăvit, curățat și nivelat pereții. Lamele sunt realizate din inox pentru o rezistență crescută. Mânerele ergonomice din lemn sau plastic tri-component asigură o utilizare confortabilă.

8. Fierăstraiele manuale sunt ușor de utilizat și oferă control asupra direcției și vitezei de tăiere.  Aceste pot fi utilizat oriunde, fără a fi necesară conectarea la o sursă de curent. Fierăstrăul manual este recomandat pentru tăierea diferitelor materiale, de la bușteni până la carton. Lamele sunt fabricate prin procesul de inducție, ceea ce le conferă o rezistență crescută și o durată de viață mai mare.

9. Pistole de lipit cu silicon ajută la realizarea micilor reparații, realizarea diverselor proiecte sau chiar decorațiuni detaliate. Pistolul de lipit cu silicon poate fi utilizat cu succes prin casă, pentru: lipirea obiectelor sparte sau crăpate, țevilor de plastic, izolarea legăturilor electrice, recondiționarea cărților și obiecte deocrative și, de asemenea, poți fixa cu ajutorul lui diverse obiecte de mobilier.

10. Topoarele sunt recomandate pentru tăierea, despicarea și cioplirea lemnelor. Tăișul trebuie realizat din materiale robuste pentru a garanta o durată de viață mai mare, iar coada toporului poate fi din lemn sau plastic, cu interior de fibră de sticlă. 

Gama noastră variată de scule și unelte de mână te va ajuta să duci la bun sfârșit proiectele propuse și să descoperi bucuria de a lucra cu unelte profesionale.