www.smartquality.ro
0000.123.456
Informații utile

Importanța utilizării echipamentului de protecție


Siguranța la locul de muncă este o condiție necesară în aproape orice tip de activitate. Utilizarea unor echipamente de protecție adecvate reduce pericolele, numărul de accidente și salvează vieți.

Echipamentele de protecție includ orice echipament destinat a fi purtat pentru a proteja împotriva ricurilor, care ar putea să pună în pericol securitatea și sănatătea. De aceea, echipamentul de protecție diferă în funcție de activitatea la care este folosit:

Caști de protecție

Caștile de protecție sunt folosite de obicei pe șantiere de construcție. Acestea sunt destinate protecției lucrătorilor împotriva obiectelor care pot cădea. Căștile trebuie selectate în funcție de mărime și de materialul din care sunt confecționate (Polietilenă de înaltă densitate; ABS - pentru chimiștii amatori, copolimer acrilonitril-butadien-stiren; Policarbonat.

Ochelari de protecție

Ochelarii și vizierele de protecție îți pot oferi siguranța necesară în numeroase domenii: lucrul la temperaturi mari, cu metale, activitățiile pe șantiere sau domeniul tâmplăriei. În alegerea ochelariilor de protecție trebuie să ții cont de forma feței, sa limiteze cât mai puțin câmpul vizual și să permită o vizibilitate bună.

Măști de protecție

Protecția respiratorie este vitală atât pe șantiere, unde este mult praf, cât și în medii cu substanțe toxice. Filtrele, semimăștile și maștile integrale sunt realizate pentru a te proteja de praf, fum, spray, pesticid și alte substante periculoase, ce pot cauza probleme permanente.

Mănuși protecție

Este obligatoriu să folosești mănuși, pentru a evita pericolele care apar atunci când lucrezi cu elemente chimice, sticlă, metal, electiricitate, materiale fierbinți, reci sau alunecoase. Mănușile trebuie purtate la manipularea obiectelor dure sau cu margini ascuțite. Selecția de bază depinde de tipul de expunere și natura pericolului. Schimbarea mănușilor se face în funcție de cât de des sunt acestea utilizate și de gradul lor de uzură.

Îmbrăcăminte de protecție

Aceasta are rolul de a proteja și minimiza pericolele și riscurile care nu pot fi eliminate. Geciile, vestele, pantalonii au fost proiectate pentru a proteja utilizatorii de temperaturi extreme, rănirea corpului, de impactul cu anumite obiecte dure, scântei, s.a.m.d. De asemenea, un alt rol al hainelor de protecție este să ofere vizibilitate.

Îmbrăcămintea de protecție trebuie să ofere siguranță, să fie confortabilă și să asigure o ventilație optimă în timpul lucrului, pentru a evita supraîncălzirea.

Încălțămintea de protecție

Toată încalțămintea de protecție, atât pentru bărbați, cât și pentru femei, trebuie să asigure confortul piciorului, fără a compromite valoarea protectivă. 

  • Orice pereche de bocanci de lucru trebuie sa respecte EN ISO 20345:2011 și să reziste la 200 Joule și compresiune. În plus, bombeul din oțel trebuie să acopere toată lungimea degetelor, de la vârf și până peste curbura naturală a labei piciorului.
  • Talpa bocancilor de lucru trebuie să fie cât mai plată.
  • Bocancii de protecție din piele naturală sunt recomandați datorita rezistenței sporite pe care o asigura la impact
  • Bocancii de protecție din poliuretan au o rezistență crescută la șocuri, deoarece talpa acestora este antistatică și cu efecte antialunecare.

Protecția auzului

Antifoane interne sau externe sunt necesare pentru protecția auzului. Unele dintre acestea sunt mai eficiente în reducerea zgomotelor cu frecvență mare, pe când altele sunt mai eficiente în reducerea zgomotelor cu frecvență redusă.

Securitatea și sănătatea sunt doua aspecte esențiale, indiferent de domeniul în care activează fiecare. Utilizarea echipamentului de protecție trebuie privită ca o responsabilitate. Indiferent că esti pe șantier sau în gradina din spatele casei este necesar să utilizezi echipamentul individual de protecție.

Descoperă gama noastră completă de echipamente de protecție și lucru aici. Cu siguranță o să găsești tot ce ai nevoie pentru protecția completă în cadrul tuturor proiectelor pe care le desfășori.