www.smartquality.ro
0000.123.456
Informații utile

Abrazive – discuri și perii Weiler Abrsasives


La nivel mondial, SWATY COMET este unul dintre principalii producători de abrazive profesionale. Cu o experință de peste 135 de ani și investiții constante în dezvoltare și cercetare, compania oferă clienților produse abrazive de calitate.

Încă din 2015 Swaty Corporate este membru deplin al grupului internațional WEILER, iar începând din Septembrie 2018 se numește WEILER ABRASIVES. Această nouă strategie a grupului Weiler Abrasives are la baza planuri ambițioase de a deveni lider global pe piața de profil.

Gama variată de produse Weiler Abrasives Group cuprinde:

1.       Discuri abrazive pentru:

2.       Perii de sârmă

Discurile abrazive se împart în 3 niveluri de calitate:

1. PROFESSIONAL – produsele din această gamă sunt destinate atât utilizării profesionale, cât și utilizării casnice, pentru diverse materiale.  

2. EXTRA - recomandate utilizatorilor care își doresc performanță crescută. Produsele se caracterizează prin performanțe optime de debitare și polizare, și printr-o durată de viață crescută.

3. SPECIAL -  gamă destinată pentru diferite industrii.  Granulele speciale încorporate și sistemul de lipire adecvat asigură cele mai bune proprietăți pentru tăiere și șlefuire. 

Produsele beneficiază de certificarea sistemului de management al calităţii și al mediului, în conformitate cu standardele de referinţă ISO 9001:2008 și ISO 14001:2004, compania fiind membru cu drepturi depline a organizației internaționale OSA (Organizația pentru Siguranța Abrazivilor). Obligația principală a OSA este de a asigura testarea produselor în conformitate cu reglementările organizației și cu standardele EN 12413, EN 13743, EN 13236.

Materialele utilizate pentru producerea discurilor abrazive sunt alese în funcţie de destinaţia produsului finit. Astfel, se utilizează la maxim caracteristicile fiecărui mineral din compoziţia discului abraziv. Selecţia se face pe baza criteriilor de rezistenţă la căldură şi formă a granulei.

Duritatea unui disc de tăiere sau de șlefuire poate fi influențată de rășina sintetică utilizată și de materialele de umplere.

Oxid de zirconiu - discurile abrazive produse din acest material au capacitate de a fi autocorectoare, adică în măsură de a avea suprafaţa mereu ascuţită. Debavurarea metalelor, chiar şi a celor mai dure, reprezintă modul de întrebuinţare cel mai indicat pentru discurile abrazive formate din acest material. 

Cuarţ - cuarţul nu are tendinţa de a se despica, lăsând multe muchii foarte ascuţite, dar nu prea ridicate. Recomandat pentru lucrările de finisare a lemnului. 

Plută - material natural moale, ce are caracteristica de a înlătura capetele foarte mici şi ascuţite din materialul ce urmează a fi prelucrat. Datorită acestui lucru, pluta este ideală pentru şlefuirea materialelor foarte dure cum ar fi sticla. 

Carbură de siliciu - material ascuţit şi dur, dar foarte versatil. Carbura de siliciu este deci recomandată pentru tăierea şi finisarea tuturor materialelor neferoase (aluminiu, alamă, etc.), lemnului, materialelor pietroase, ceramicii, sticlei, cauciucului şi plasticului. 

Oxid de aluminiu (corindon) - datorită structurii deosebite a granulelor, care se îmbină aproape perfect unele cu celelalte, acest disc este foarte robust, păstrând, în acelaşi timp, o capacitate ridicată de înlăturare a materialului. Acest fapt îl face potrivit pentru prelucrarea obiectelor din bronz, oţel şi a lemnului dur. 

Pulbere abrazivă - datorită formei nu prea ascuţite a granulelor, tăietura este moale şi în acelaşi timp se obţine un efect de lustruire. De obicei este întrebuinţat pentru granulele mai fine tocmai datorită acestei caracteristici

Marcajele și importanța acestora: Marcaje de pe discurile abrazive indică viteza de tăiere a discului, granulația, dimensiunile și aplicațiile acestuia. Dimensiunile sunt exprimate în milimetrii și arată diametru exterior al discului, grosimea și diamentru interior. Discurile cu diametre mari sunt destinate tăierii cu mașini staționare de diferite profiluri.

La alegerea unui disc de tăiere, trebuie să ai în vedere următoarele informații:

  • tipul mașinii determină tipul tăierii: STAȚIONARĂ, cu mașini de tăiat staționare și MANUALĂ, cu mașini electrice sau pe benzină
  • calitatea și dimensiunile piesei;
  • viteza periferică prescrisă.

Respectarea indicațiilor de mai sus reduce timpul de lucru, previne uzura discului și tăierea neuniformă, cauzată de utilizarea unui utilaj necorespunzător.

Discurile abrazive pot fi clasificate în două moduri diferite, dar care se complementează reciproc:

  • în funcţie de dimensiunile granulelor din care este alcătuit discul abraziv. Acest număr este egal cu numărul de găuri pe centimetru pătrat prezente pe sita care selectează granulele ce intră în compoziţia discului abraziv. În acest mod, o valoare mai ridicată corespunde unui disc abraziv cu granule mai fine.
  • în funcție de tipologia materialului activ, granula poate fi formată din materiale diferite iar forma diferită a fiecărei particule specializează discul abraziv pentru diferite tipuri de materiale ce pot fi prelucrate.

Toate operaţiunile de tăiere produc asperităţi pe suprafaţa materialului care, dacă nu se vor elimina, la următoarea finisare ar fi şi mai evidente. În funcţie de destinaţia produsului şlefuit această suprafață poate fi mai mult sau mai puţin grosieră. Pentru a realiza astfel de operaţiuni se întrebuinţează discuri abrazive flexibile, care înlătură micro particulele din material, nivelând astfel suprafaţa. Înlăturarea are loc datorită unor granule foarte mici poziţionate pe discul abraziv, pentru ca aceasta să fie rapidă şi foarte exactă.

Pentru a obține performanțe superioare în timpul lucrului este necesară o presiune mai mică. În acest mod șlefuirea este agresivă și permite operatorului să proceseze fără efort un număr mare de piese în cel mai scurt timp, fără a mai fi nevoie înlocuirea produsului. Pentru a obține efectul optim de șlefuire folosiți întotdeauna unghiul de înclinare prescris între disc și piesa de prelucrat.

Discurile lamelare se disting prin durabilitate ridicată, nivel scăzut de zgomot, funcționare mai ușoară, ușurință în utilizare și șlefuire eficientă. Acestea pot fi utilizate pentru șlefuirea primară, șlefuirea fină a sudării, lustruirea, finisarea marginilor, tratarea suprafețelor, curățarea turnărilor etc.

Fabricate din țesătură abrazivă pe care se aplică particule de corindon, zirconiu și alte minereuri, discurile lamelare sunt utilizate pentru diverse aplicații cum ar fi: șlefuirea aluminiului, metalelor neferoase, aliajelor moi, a oțelului slab aliat sau a oțelului armat, a materialelor plastice și a lemnului.

Forma concavă F27 a discurilor lamelare permite un control mai bun al direcției de șlefuire și, prin urmare, este potrivit pentru șlefuirea marginilor.

Forma convexă F29 a discurilor lamelare, permite o suprafață de contact mai mare între disc și piesa de prelucrat și, prin urmare, este adecvată pentru îndepărtarea materialelor mai înalte.

Pentru curățarea suprafețelor mari într-un timp scurt, este recomandată utilizarea periilor de sârmă. Peria de sârmă se alege în funcție de piesa ce urmează a fi prelucrată. Weiler oferă o gamă completă de perii de sârmă de înaltă performanță, proiectate pentru aplicații diferite, specifice suprafeței de prelucrat.

Disponibile într-o varietate de configurații de sârmă noduri și sertizate pentru utilizare într-o gamă largă de aplicații de curățare a suprafeței, periile sunt fabricate din oțel tratat termic, inox tip 302, oțel și sârmă din bronz sau alamă.

Sistemului de prindere cilindric permite utilizarea la viteze ridicate. Recomandate a se utiliza cu polizoare drepte electrice sau pneumatice.

Datorită energiei creative și cunoștințelor bogate, bazate pe o tradiție îndelungată, compania dezvoltă produse de înaltă calitate în domeniul materialelor abrazive, îndeplinind cerințele celor mai exigenți clienți. Weiler Abrasives Group oferă soluții inovatoare pentru industriile abrazive și non-abrazive, oferind o gamă variată.