www.smartquality.ro
0000.123.456
nou / 27 sep 2018

Compresoarele Chicago Pneumatic ‑ performanța vine din tehnologie


Compresorul este o mașină termică utilizată pentru mărirea presiunii unui gaz închis într-un recipient, prin micșorarea volumului său, de la o presiune inițială de intrare până la presiunea de refulare, superioară.

Compresoarele cu piston sunt ideale pentru debite reduse și presiuni mari. Compresoarele cu piston de capacități mici sunt construite cu unul sau mai mulți cilindri verticali în linie sau în V, în timp ce compresoarele industriale sunt construite cu mai mulți cilindrii orizontali.

Compresoarele monocilindrice sunt compresoare cu un cilindru prevăzut cu un sistem de răcire cu aripioare de aer sau cu apă. În cilindru este montat pistonul, care este etanșat cu segmenți. Cilindrul se termină cu carterul, cutie ce închide mecanismul de antrenare, iar în celălalt capăt se află chiulasa care închidere camera de comprimare din cilindru. În chiulasă se află supapele de admisiune și de refulare și realizează legătura dintre supape și galeriile de admisiune. 

Compresoarele cu piston se pot clasifica după următoarele criterii:

  • după dispunerea cilindrilor
  • după numărul de cilindri
  • după numărul de etaje de comprimare
  • după debitul de comprimare
  • după presiunea maximă de refulare
Compresoarele cu șurub sunt folosite acolo unde este necesar un volum mare de aer de înaltă presiune, pentru aplicații industriale sau pentru scule pneumatice de mare putere. Compresoarele cu șurub utilizează un sistem de deplasare rotativ, format din două rotoare, unul conducător cu dinți în formă convexă și unul condus, cu dinți în formă concavă. În timpul angrenării cele două rotare se întrepătrund și astfel se formează o linie continuă de angrenarea de la partea de aspirație la cea de refulare. Spațiul dintre dinții rotoarelor devine din ce în ce mai mic realizându-se astfel comprimarea gazului.

Compresoarele cu șurub se utilizează în domenii precum  stații de extracție a petrolului și gazelor naturale, stații submarine, industrie petrochimică, aplicații industriale, pomparea gazelor în conducte sau rezervoare de stocare, sisteme de alimentare cu gaz a turbinelor sau acționarea de scule pneumatice.